Verstappen: "Dat soort dingen wordt natuurlijk nooit verteld"

Max Verstappen en Sergio Pérez in discussie in Brazilië
Max Verstappen en Sergio Pérez in discussie in Brazilië Foto: © Pro Shots

Max Verstappen kroonde zich afgelopen seizoen al vroeg tot wereldkampioen, maar gaf ook daarna geen cadeautjes. Zo liet de Nederlander zijn ploeggenoot Sergio Pérez niet voor bij de Grand Prix van Brazilië, terwijl Pérez de punten op dat moment nog hard nodig had.

"Mensen snappen niet wat er achter de schermen gebeurt gedurende het seizoen", blikt Verstappen terug in gesprek met Viaplay. "Op de een of andere manier denken mensen dat ik geen teamspeler ben, terwijl ik juist altijd heel erg open ben."

Verstappen helpt Pérez juist gedurende het seizoen. "Mensen zien het niet, maar tijdens een seizoen is iedereen bezig met zijn eigen afstelling. Samen met mijn engineer en de andere mensen zijn wij over het algemeen best goed in het vinden van de juiste richting. Meestal wordt dat ook overgenomen door de andere kant", aldus de Red Bull-coureur.

"Dat soort dingen wordt natuurlijk nooit verteld en dat hoeft ook niet", vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. "Al die dingen wegen echter wel mee in het teamverband. Ik houd nooit wat achter. Ik ben erg open in wat we gaan doen en geef aan wat geprobeerd kan worden. Op de een of andere manier snappen mensen dat niet, maar dat kan natuurlijk."

Lees meer:
0 reacties