Verstappen en Red Bull komen met boycot: "Ik had even tijd nodig"

Max Verstappen met zijn Red Bull wagen
Max Verstappen met zijn Red Bull wagen Foto: © Orange Pictures

Max Verstappen en Red Bull Racing hebben opnieuw iets gevonden om zich over op te winden: een interview met de bestuurder van de safety-car, Bernd Mayländer. Het team is daar schijnbaar zo boos over, dat alle veiligheidsbijeenkomsten waar Mayländer aanwezig is, worden geboycot.

Het gaat om een interview met de bestuurder over de GP van Abu Dhabi in 2021, toen Verstappen zijn eerste wereldtitel wist te winnen. "Ik liep met mijn helm op door de paddock. Ik ben in de haven gaan zitten, want ik had even wat tijd nodig om te denken over wat er zojuist was gebeurd", vertelde Mayländer in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Het lijkt geen bijzonder vervelende uitspraak, maar toch nemen Max Verstappen en de renstal Red Bull Racing er aanstoot aan. Het Zwitserse Blick weet te melden dat het team deze uitspraak als kritiek ziet. Wat de gevolgen van de boycot zijn, is nog niet geheel duidelijk. Wel is de FIA normaliter vrij streng als het gaat om absentie bij belangrijke meetings. Een boete voor Red Bull lijkt dan ook zeker niet uitgesloten.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties