Verstappen had het zwaar: "Dat voelde alsof ik een long miste"

Max Verstappen op het podium in Bahrein
Max Verstappen op het podium in Bahrein Foto: © Pro Shots

Max Verstappen begon in Jeddah, Saoedie-Arabië, op een vijftiende plek, maar reed vooruit naar een tweede stek. De Nederlander had het echter fysiek enorm zwaar op het stratencircuit.

Verstappen miste de persdag al in het Midden-Oosten, aangezien hij absoluut niet fit was. "Het was een stuk erger dan ik dacht", wordt Verstappen geciteerd door De Telegraaf. "Ik wilde op voorhand gewoon niet geloven dat ik niet honderd procent fit zou zijn. Maar als ik de trap opliep, voelde het al alsof ik een long miste. Het was zeker niet ideaal."

Verstappen werd getest op het corona-virus, maar deze test bleek negatief te zijn. "Het was een ‘gewoon’ virus en dat zou na twee weken wel uit mijn systeem moeten zijn", gaat de Nederlandse wereldkampioen verder. "Ik heb in de tussentijd wel weer wat kunnen trainen en hoop dat ik me dit weekeinde weer normaal voel."

"Natuurlijk ben ik weleens ziek geweest en heb ik weleens koorts gehad, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gehad. Het was extremer dan ik dacht. Een circuit als Jeddah is ook een fysieke uitdaging. Normaal gezien is dat geen probleem, maar nu had ik het zeker zwaar", aldus Verstappen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties