Verstappen imponeert: "Hij zou niet kunnen rijden in een Ferrari"

Max Verstappen jaagt in Oostenrijk op Charles Leclerc
Max Verstappen jaagt in Oostenrijk op Charles Leclerc Foto: © Pro Shots

Max Verstappen maakt dit seizoen veel indruk in de RB18. Formule 1-expert Marc Surer gelooft echter niet dat de Nederlandse coureur in elke Formule 1-auto momenteel zou kunnen imponeren.

"Er zijn soms van die combinaties dat een ruiter het perfecte paard voor zichzelf heeft en dat ze samen alles winnen", zegt de oud-coureur bij Formel1.de. "Als het paard voor vele miljoenen wordt verkocht, wint de volgende niet meer, omdat deze goede connectie ontbreekt. Ik denk dat we deze situatie hebben: Max Verstappen en Red Bull Racing, dat past."

"Max heeft nu natuurlijk de invloed dat de auto helemaal zijn richting op wordt ontwikkeld", vervolgt Surer. "Als hij klaagt dat de wagen onderstuur heeft, dan zullen ze er alles aan doen om er vanaf te komen, ook al zegt Perez iets anders. Nu de auto de andere kant op gaat, heeft Max een sprong gemaakt en Pérez
niet. Dat is het verschil: een supercoureur kan, als je hem de juiste auto geeft, met de auto vliegen. En een andere coureur kan alleen zo hard rijden als de auto gaat."

Volgens Surer zou Verstappen daarom momenteel niet kunnen domineren in een andere auto. "Als je hem nu in de Ferrari liet rijden, zou hij kunnen zeggen dat je
niet kunt rijden met de auto, want die past nu gewoon bij Charles Leclerc of Carlos Sainz", aldus de Zwitser. "Je kunt niet zomaar een coureur in een andere wagen zetten en zeker weten dat hij harder gaat dan de coureur die hem nu bestuurt. Hij rijdt harder als de auto doet wat hij wil en als hij precies bij zijn rijstijl past."

Lees meer:
0 reacties