Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Verstappen kijkt uit naar Monaco: "Kwalificatie van cruciaal belang"

Max Verstappen met op de achtergrond Sergio Pérez
Max Verstappen met op de achtergrond Sergio Pérez Foto: © Pro Shots

De Grand Prix van Monaco is toch wel de meest beroemde race die er op de Formule 1-kalender staat. Max Verstappen won vorig jaar voor het eerst op het stratencircuit en kijkt uit naar de race van aankomend weekend.

"Het is altijd een hectisch, maar ook bijzonder weekeinde in Monaco”, kijkt Max Verstappen vooruit in De Telegraaf. "De kwalificatie is van cruciaal belang. De baan is erg ouderwets en smal. Je hartslag schiet omhoog, het is krankzinnig. Je moet constant de grenzen opzoeken, het is een gekke baan met een Formule 1-auto. Mijn racegeschiedenis in Monaco was niet zo goed. Het was vorig jaar een enorme opluchting toen ik als eerste over de finish kwam.”

Het gehele Red Bull Racing Team is de laatste weken uitstekend bezig. Verstappen won de laatste drie races en zijn teamgenoot Sergio Pérez eindigde twee keer als tweede. "Checo en ik werken heel goed als een team en het is natuurlijk geweldig dat we nu zowel bij de coureurs- als de constructeurs de leiding hebben genomen”, aldus de wereldkampioen. "Maar er is nog een lange weg te gaan en er kan veel veranderen, zoals we dit seizoen tot nu toe ook al hebben gezien.”

Lees meer:
0 reacties