Verstappen: "Met de juiste auto kan hij om de titel strijden"

Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc
Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc Foto: © Pro Shots

Voor de nieuwe start van het Formule 1 seizoen is het altijd de vraag welke auto de beste werking heeft en dan wordt het al snel duidelijk welke teams om de titel gaan strijden. Vorig jaar viel Mercedes snel af door een simpelweg te trage auto, maar dat kan dit jaar weer anders zijn volgens Max Verstappen.

Dit jaar houdt de 2-voudig wereldkampioen rekening met een competitief Mercedes en ziet in Lewis Hamilton de grootste concurrent. “Hij is een van de beste coureurs ooit in deze sport, dus als hij er de auto voor heeft dan kan hij opnieuw om de titel strijden”, vertelt Verstappen in gesprek met Sky Sports.

Hamilton is niet de enige dreiging die hem komend seizoen te wachten staat vertelt de Nederlander. Ook Hamiltons Mercedes teamgenoot George Russell, Ferrari-coureur Charles Leclerc en McLaren-coureur Lando Norris maken volgens Verstappen kans. “Als je hen een auto geeft die in staat is om het kampioenschap te winnen, dan kunnen zij dat.”

Wat dan wel de onderscheidende factor kan zijn, is de druk volgens hem. “Als je die auto hebt, dan komt er druk bij kijken en kun je je geen grote fouten veroorloven”, weet Verstappen. “Het is een iets andere druk, maar ik ben ervan overtuigd dat als zij in een flow zitten, zij het talent hebben om ermee om te gaan."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties