Verstappen: "Muurtjes geraakt en de vangrail naar binnen geduwd”

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Orange Pictures

Max Verstappen start zondag van pole position tijdens de Grand Prix van Monaco. Zijn grootste concurrent om de wereldtitel, teamgenoot Sergio Perez, zag zijn kwalificatie in het water vallen nadat hij met zijn Red Bull de muur ramde. De Mexicaan start in het prinsdom van de allerlaatste positie.

Omdat inhalen schier onmogelijk is op het stratencircuit lijkt Verstappen zondag een gevoelige tik te kunnen uitdelen aan zijn teamgenoot. "Met deze auto’s is het denk ik lastig om naar voren te rijden. Misschien kan Checo richting de dertiende of veertiende plek komen. Tenzij hij met een andere strategie meer terrein kan winnen, maar dat is heel lastig hier”, aldus Verstappen in De Telegraaf.

Tijdens de kwalificatie nam Verstappen alle risico om vanaf de eerste startrij te kunnen beginnen aan de race. "Ik wist dat ik alles moest riskeren in die laatste sector. Ik heb een paar muurtjes geraakt en de vangrail een beetje naar binnen geduwd”, stelt hij met een grote grijns op zijn gezicht. "Hier in Monaco neem je altijd wat meer risico dan op andere circuits. Ik wist dat ik minimaal als vijfde zou starten, dus ik had wat dat betreft niets te verliezen. Dat ik goede zaken kan doen ten opzichte van Pérez? Uiteindelijk is dat voor mij iets automatisch, mijn doel is om elke wedstrijd minimaal zeven punten uit te lopen.”

"Een kleine misrekening en je eindigt hier in de muur, dat is mij ook al een paar keer overkomen. Van alle stratencircuits is dit het moeilijkste kwalificatie-rondje. Als je uit de auto stapt, zit je nog vol adrenaline en is je hartslag ook hoger dan op andere circuits”, besluit de wereldkampioen.

Lees meer:
0 reacties