Verstappen na 'dramatisch' weekend: "Wilde geen statement maken"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen eindigde zondag op de zevende plek in de Grand Prix van Singapore. De coureur van Red Bull startte op de achtste plek en kon dat zondag niet meer goedmaken.

Verstappen kan de wereldtitel nauwelijks meer ontlopen, maar was toch kritisch op Red Bull. De Nederlander moest de laatste twee rondjes in de kwalificatie afbreken vanwege te weinig benzine in de auto. Na afloop beende hij boos weg. "Het is niet zo dat ik een statement wilde maken door te vertrekken, daar gaat het niet om", tekent De Telegraaf op uit de mond van Verstappen.

"Maar dat is gewoon wat ik op dat moment voel", vervolgt hij. "Het heeft dan geen zin om te praten. Doordat we het zaterdag verprutsten, hebben we onszelf in deze positie gebracht. Dit is gewoon een heel frustrerend weekeinde. Ik kan wel zeggen: het maakt niet uit, we hebben nog vijf races te gaan en een grote voorsprong, maar ik wil elk race-weekeinde optimaal presteren. Nu was het dramatisch."

Ook de race op zondag was niet foutloos. Zo kende Verstappen een slechte start. "Ik denk dat ik deed wat ik normaal doe, dus ik heb geen idee hoe dat kon gebeuren", aldus Verstappen, die moeite had met inhalen op het stratencircuit van Marina Bay. Na de tweede safety car-situatie kreeg Verstappen de kans om de vierde plek over te nemen van Lando Norris, maar verremde hij zich.

"Ik probeerde het, maar de voorkant van de auto kwam als het ware omhoog toen ik remde", legt Verstappen uit. "Gezien de staat van mijn banden moest ik daarna opnieuw naar binnen voor een pitstop. Ik kon hem nog wel terug de punten inrijden, maar dit is niet waar we willen staan. Na alles wat er op zaterdag al gebeurde kun je aan de andere kant ook niet vragen om wonderen."

Verstappen kan zich komend weekeinde in Japan alsnog tot wereldkampioen kronen. "Het zou mooi zijn als het in Japan gebeurt, maar eigenlijk wil ik daar nog niet te veel aan denken. Laten we ons eerst maar focussen op het feit dat we daar een goed weekeinde moeten hebben. Zo'n race als vandaag en de gevechten in het middenveld is niet waar ik van geniet. Ik zat vast achter anderen, had een probleem bij de start en dan ook nog dat verremmen bij de herstart. Waardeloos."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties