Verstappen onthult F1-pensioen: "Als die verbintenis eindigt..."

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen hoopt zich ook dit jaar tot wereldkampioen in de Formule 1 kronen. De Nederlandse coureur van Red Bull is momenteel zeer succesvol, maar sluit niet uit dat hij op zijn 31ste stopt als Formule 1-coureur.

De tweevoudig wereldkampioen heeft nog een contract tot en met 2028 bij Red Bull. "Als die verbintenis eindigt, ben ik 31 jaar", zegt Verstappen tegenover Motorsport.com. "Op dat moment zit ik al heel lang in de Formule 1. Het is hard werken en veel reizen. Niet alleen naar de races, maar ook naar de fabriek en voor marketingverplichtingen. Ik ben echter ook iemand die graag thuis is."

"Ik ben graag competitief en hou van winnen, maar als je je niet volledig kan motiveren om naar elke race te gaan, dan moet je jezelf afvragen of je hier echt verder mee wil", vervolgt de Nederlander, die zich mogelijk op andere takken van racen gaat storten. "Ik hou van Le Mans en andere races van 24 uur. Ik vind het geweldig om GT3-auto's op de Nordschleife te zien. Al deze dingen wil ik ook ervaren in mijn leven. Ik doe ook graag andere dingen in de racerij, niet alleen Formule 1."

Verstappen wil daar niet te lang mee wachten. "Dat wil ik niet doen als ik 40 of 50 jaar ben. Dan zit ik niet meer op de toppen van mijn kunnen", legt hij uit. "Ik weet echter vrij zeker dat ik op mijn 31ste nog goed genoeg ben om geweldige dingen te doen. Het hangt natuurlijk ook af van hoe competitief we zijn in 2028. Dus er zijn nog veel vraagtekens. Maar op die leeftijd wil ik niet naar 25 races per jaar reizen en dan ook nog naar Engeland voor simulatorwerk en andere verplichtingen hier en daar."

Lees meer:
0 reacties