Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Verstappen op weg naar wereldtitel: "Lijkt echt van ander niveau"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Op Max Verstappen staat momenteel geen maat. Na een slechte start met uitvalbeurten door technische mankementen in Bahrein en Australië, heeft de wereldkampioen de leiding in de WK-stand weer stevig in handen. Hoewel het seizoen nog niet op de helft is, lijkt titelprolongatie voor de hand liggend.

Het leek er in het begin van het seizoen op dat er een spannende tweestrijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen zou ontstaan. De coureur van Ferrari begon uitstekend aan het seizoen en profiteerde optimaal van de technische malheur bij Red Bull. Nadat het team van Verstappen weer een betrouwbare auto kon overleggen, is de wereldkampioen niet meer te stoppen. Van de negen gereden wedstrijden, klom Verstappen zes maal op de hoogste trede.

Door de suprematie van de Nederlander is de spanning in de WK-stand weggeëbd en is het de vraag of die spanning dit seizoen nog wel terugkeert. Na negen Grands prix heeft Verstappen al 46 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger, zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez. De internationale media heeft mooie woorden over voor de prestaties van Verstappen.

De Spaanse krant Marca is lyrisch over het rijden van de wereldkampioen: "Hij lijkt echt van een ander niveau. Met name zijn beheersing van elke situatie op de baan is uitzonderlijk. Verstappen liet twee keer een uitvalbeurt noteren, maar zelfs daarmee heeft hij voor het onbetrouwbare Ferrari al een muur opgetrokken.”

Ook The Guardian komt superlatieven tekort. "Hij had al vaker gezegd dat hij, gezien het materiaal, absoluut in staat moet worden geacht zijn wereldtitel te prolongeren. Maar wat Verstappen in Canada liet zien was een demonstratie van pure macht die doet vrezen dat hij nog wel even op de troon zal zitten. De wereldkampioen had nog nooit eerder gewonnen op het Circuit Gilles-Villeneuve, maar gisteren had hij de race volledig in handen. Verstappen reed met een dominantie en drive die deed denken aan de grote kampioenen in de Formule 1.”

La Gazzetta dello Sport zag ook dat Max de concurrentie kansloos liet. "Het was weer eens een meesterlijke race van Max Verstappen. Wat Carlos Sainz ook allemaal probeerde, de wereldkampioen gaf geen krimp, al moest hij, geholpen door een safetycar na een crash van Yuki Tsunoda, in de slotfase al zijn talent aanspreken om de Spanjaard van het lijf te houden. Ferrari tankte door een uitstekend optreden van Sainz en een nieuwe motor bij Charles Leclerc wel weer wat vertrouwen voor de rest van het seizoen, maar of het genoeg is tegen Verstappen is de vraag. De wereldkampioen was een brok vertoon van stijlvolle macht.”

Lees meer:
0 reacties