Verstappen over nieuwe auto's: "Paar dingen om naar te kijken"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

De nieuwe auto's in de Formule 1 hebben ervoor gezorgd dat het eenvoudiger is om een andere auto te volgen en in te halen, zo stelt Max Verstappen. De wereldkampioen ziet echter ook een minpunt bij de nieuwe generatie auto's.

Hiermee verwijst Verstappen uiteraard niet naar porpoising, waarvan hij in de Red Bull nauwelijks last heeft. "Ik denk dat het volgen een stuk beter is gegaan, dus dat is positief", zo begint Verstappen bij Motorsportweek.com. "Maar natuurlijk is het gewicht van de auto's extreem zwaar, wat ik niet geweldig vind en waar ik niet echt een snelle oplossing voor zie."

Het inhalen en volgen van andere auto's is echter sterk verbeterd. "Over het algemeen is het volgen en zo een beetje beter geweest. Het is moeilijk om vooraf te verwachten hoeveel beter het zou zijn, maar voor mij heb je in ieder geval een betere kans om te racen. Toch: op sommige circuits is het nog steeds erg moeilijk om te volgen. Maar dat is ook in combinatie met banden die oververhit raken bijvoorbeeld. Dus er zijn zeker een paar dingen om naar te kijken."

Steven Berghuis

Napoli - Ajax

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties