Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Verstappen tegen salarisplafond in F1: "De wereld op zijn kop"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen en zijn management zitten niet te wachten op een salarisplafond in de Formule 1. Het is de laatste dagen weer onderwerp van gesprek. Een team zou nog maar dertig miljoen euro mogen uitgeven voor twee coureurs. De Nederlander zit in zijn eentje al boven dat bedrag.

Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, noemt het plan 'totale idioterie' in De Telegraaf. "Coureurs verhogen de waarde van een team. Dat mag door het desbetreffende team tot het oneindige worden geëxploiteerd. Maar dan zou je degene waarvan je die waarde inkoopt, de coureur, een allowance of een cap geven. Dat is de wereld op zijn kop."

Red Bull Racing ziet ook niets in het plan, weet Vermeulen. "Kijk even naar de feiten: er is een Grand Prix naar Nederland gekomen, dankzij Max. Om de race te organiseren betaalt Zandvoort jaarlijks een bedrag, en dat bedrag wordt voor een groot deel verdeeld onder de teams. Die profiteren daar dus van. Dan zou het vreemd zijn als je het verdienmodel van een coureur wel gaat beperken."

Lees meer:
0 reacties