Verstappen twijfelt in Monaco: "Ferrari kan ons hier verslaan"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

De Grand Prix van Monaco staat dit weekend op het programma. Op het legendarische stratencircuit lijkt Red Bull voor het eerst dit seizoen niet de afgetekende favoriet.

"Onze auto is gebouwd voor snelle circuits", zegt Verstappen bij de NOS. "Dat wil ik graag. Maar het gevolg is wel dat hij niet ideaal is voor Monaco. Ik hou rekening met Ferrari. Zij kunnen ons verslaan. Charles Leclerc is hier altijd erg snel. Carlos Sainz ook. De Aston Martin ligt goed in de bochten, dus Fernando Alonso maakt hier ook kans. En Mercedes heeft de auto flink veranderd, dus misschien doen zij ook wel mee. Het is moeilijk in te schatten wat die update hen oplevert."

"Het wordt een lastige missie", vult Pérez aan. "Dit is op papier misschien wel het circuit dat ons het minst ligt. We krijgen het hier zwaar. Andere teams zijn hier beter." Vorig jaar zegevierde Perez in Monaco en beleefde hij het hoogtepunt uit zijn Formule 1-loopbaan. "Mijn droom kwam uit. Dit is naast je thuisrace dé grand prix die elke coureur een keer wil winnen. Ik ben dolgelukkig dat mij dat is gelukt, maar het is ook verslavend. Nu wil ik weer als eerste over de streep."

De kwalificatie van zaterdag zal van groot belang zijn voor succes in het prinsdom. "Elke coureur is dol op deze zaterdag", weet Perez. "De mooiste kwalificatie van het seizoen. Heel moeilijk: als je te veel risico neemt, hang je in de muur en als je te weinig riskeert, ben je te langzaam. Foutjes liggen overal om de hoek."

Lees meer:
0 reacties