Verstappen wacht inhaalrace: "Een overwinning zal lastig worden"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen zag zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië in het water vallen door een gebroken aandrijfas. In het tweede deel van de kwalificatie viel de wereldkampioen uit, waardoor hij zondag vanaf de vijftiende startplek moet beginnen aan de wedstrijd.

"De aandrijfas brak, dan houdt het op”, zei Verstappen bij Viaplay. "Ik kan er niets anders van maken. Gewoon accepteren en morgen proberen er het beste van te maken. Hij accelereert niet meer." Verstappen wist nog wel terug naar de pist te rijden, maar stapte daar direct uit.

"Het gebeurde na het uitkomen van bocht 10", legt hij uit. "Ik reed al een tijdje vol gas en ineens verloor ik rechtsachter de aandrijving. We moeten nu de auto uit elkaar halen en proberen de oorzaak te vinden. Het is niet iets waar ik me zorgen om maak, maar dit mag natuurlijk niet gebeuren.”

Zondag zal Verstappen in de achtervolging moeten, maar de wereldkampioen ziet voldoende mogelijkheden. Niks is onmogelijk. De snelheid zit er goed in, dat is positief. Op dit circuit is het wel wat lastiger inhalen. Hopelijk kunnen we in de race mooie punten pakken. Een overwinning zal lastig worden, maar we geven nooit op.”

Uitslag kwalificatie Grand Prix Saoedi-Arabië:

  1. Sergio Perez
  2. Fernando Alonso
  3. George Russel
  4. Carlos Sainz
  5. Lance Strol
  6. Esteban Ocon
  7. Lewis Hamilton

15. Max Verstappen
18. Nyck de Vries

Lees meer:
0 reacties