"Verstappen was zo verlegen, hoopte dat hij daar doorheen kwam"

Max Verstappen op het podium in Bahrein
Max Verstappen op het podium in Bahrein Foto: © Pro Shots

Jos Verstappen reed vroeger onder meer voor het team Minardi, waar Paul Stoddart teambaas was. De Australiër maakte in deze hoedanigheid ook de jonge jaren van Jos' zoon Max mee. En die is prima terecht gekomen.

"Ik denk dat het augustus of september 2003 was, we hielden een evenement in Rockingham", vertelt Stoddart aan Beyond The Grid. "En we hadden een van de allereerste Formule 1-simulators die net uitkwamen in die tijd. Hoe dan ook, deze piepjonge, brutale Max zei tegen Jos: kom op pap, ik wil een race met jou in de simulator. Uiteindelijk gaf Jos toe en reed hij een race met Max."

"Wie die race heeft gewonnen? Ik denk dat Max dat wel weet. Max won", gaat Stoddart verder. "Wat zou Max toen zijn geweest, een jaar of vijf, zes? Hij liet al heel erg vroeg zien waar hij mee bezig was. Waarom zou ik verrast zijn? Kijk naar de achtergrond van zijn moeder Sophie, of van Jos. Misschien was ik verrast over hoe goed hij was."

Aan de andere kant maakte Stoddart ook een andere Max Verstappen mee. Een meer verlegen kant kwam naar voren in 2014, het jaar voor zijn debuut bij het toenmalige Toro Rosso. "Hij was met Raymond Vermeulen, zijn manager, en hij was zo verlegen bij die prijzen en zo zenuwachtig", vervolgt de oud-teambaas. "En ik dacht: oh god, Max, ik hoop dat hij hier doorheen komt."

"Maar natuurlijk deed hij dat. En weet je, hij behaalde geweldige dingen. Het was, denk ik, dat Toro Rosso heel vroeg zag dat hij de uitverkorene was, en toen won hij voor het eerst in Barcelona. Ik bedoel, veel beter dan dat ga je het niet krijgen. En ja, nu is hij een tweevoudig wereldkampioen, maar ik denk dat we allemaal weten dat er nog meer aan zit te komen", aldus Stoddart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties