Verstappen woedend na blunder Red Bull: "What the f*ck, waarom?"

Max Verstappen tijdens de GP van Singapore
Max Verstappen tijdens de GP van Singapore Foto: © Pro Shots

Max Verstappen was zaterdagmiddag woedend het behalen van de achtste plek in de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore. De Nederlander was bezig aan een snelle laatste ronde, maar moest deze van zijn team plots afbreken.

"What the f*ck, waarom?", reageerde hij geschokt op de boordradio. Zijn team liet na afloop weten dat de wagen van Verstappen anders te weinig brandstof had gehad. Bij Viaplay liet Verstappen nogmaals weten wat hij van de gang van zaken vond. "Helemaal k*t. Je vult de auto voor vijf ronden en wil zes ronden doen. Die logica klopt natuurlijk niet. Op een of andere manier kwamen ze er te laat achter.”

Verstappen onderkent dat het nu lastig gaat worden om een goede uitslag te rijden. "Het wordt hier een lastig verhaal. Alles wordt hier heet als je achter een andere auto rijdt. Je banden worden warm. Op dit moment denk ik dat ik even naar het hotel moet gaan en tot rust moet komen, want nu heb ik er niet zo veel zin in.”

Teambaast Christian Horner van Red Bull was na afloop schuldbewust. "De meest lastige oproep ter wereld. We maakten een verkeerde berekening. We vulden de wagen voor vijf ronden, maar door de snel opdrogende baan hadden we ineens een extra ronde en we zaten goed geplaatst.” Die ronde moest Verstappen na teamorders echter voortijdig afbreken. "We moeten echter een brandstofsample inleveren, want als je dat niet doet moet je vanuit de pitsstraat starten.”

Charles Leclerc start morgen vanaf de pole. Sergio Perez, teamgenoot van Verstappen staat met zijn Red Bull ook op de voorste startrij en begint vanaf plek twee.

Top tien kwalificatie:

  1. Charles Leclerc
  2. Sergio Perez
  3. Lewis Hamilton
  4. Carlos Sainz
  5. Fernando Alonso
  6. Lando Norris
  7. Pierre Gasly
  8. Max Verstappen
  9. Kevin Magnussen
  10. Yuki Tsunoda
Lees meer:
0 reacties