VIDEO | Bizarre 1,2,3 voor Jumbo-Visma na enorme valpartij

De Jumbo-Visma renners zullen woensdag ietwat bedenkelijk op het podium hebben gestaan, na de tweede etappe in de ronde van Burgos. De wielerformatie bezette alle podiumplekken nadat hun sprinter David Dekker 500 meter voor de finish ten val kwam.

Het gehele peloton viel over David Dekker heen zodat alleen de sprintaantrekkers van Jumbo-Visma door konden rijden en dus alle podiumplekken wisten te bezetten. Timo Roossen reed als eerste over de finish, gevolgd door ploeggenoten Edoardo Affini en Chris Harper. David Dekker raakte dusdanig geblesseerd bij zijn val dat hij de Rode van Burgos heeft verlaten.

“Ik hoorde wel iets, maar wist niet wat er gebeurde”, zegt Roosen tegen wielerflits. “Ik zag ook iemand in mijn wiel zitten en dacht dat het David was. Maar pas na de finish hoorde ik dat hij gevallen was. Het is mooi om te hebben op mijn palmares en we willen hier als ploeg elke dag strijden voor ritwinst, maar ik had liever op een andere manier gewonnen. Door zo’n grote val… Dat is niet de mooiste manier om een etappe te winnen natuurlijk.”

Lees meer:
0 reacties