VIDEO | Jumbo-Visma komt met contractnieuws in hilarisch filmpje

Olav Kooij
Olav Kooij Foto: © Pro Shots

Olav Kooij blijft actief voor Jumbo-Visma, zo heeft de Nederlandse wielerploeg bekendgemaakt. Er gingen geruchten dat de sprinter zou vertrekken, maar Jumbo-Visma komt woensdagochtend met een hilarisch filmpje om een einde te maken aan alle speculaties.

Tourwinnaar Jonas Vingegaard en Christophe Laporte lijken in de video afscheid te nemen van Kooij. "Olav, vriend", zegt Vingegaard. "Ik heb genoten van onze tijd samen, helemaal in Parijs-Nice dit jaar. Ik zie je nog steeds als een jonge jongen binnenlopen op ons trainingskamp in Alicante. Je had toen zelfs nog je schoolboeken bij je. De laatste jaren heb je jezelf zo snel ontwikkeld, je bent inmiddels echt een van de beste sprinters ter wereld. Maar alle goede dingen komen ook tot een einde. Het ga je goed mijn vriend."

Ook Laporte neemt afscheid: "Ik krijg er een slecht gevoel bij dat ik in de toekomst tegen jou moet sprinten. Wees aardig voor ons. Veel succes met je nieuwe avontuur", aldus de Fransman. Het lijkt dus op een vertrek van Kooij, totdat sportief directeur Merijn Zeeman in beeld komt. "Jongens, wat zijn jullie aan het doen?”

Vingegaard geeft aan dat ze een video maken om afscheid te nemen van Kooij. "Olav? Olav gaat nergens heen", is Zeeman duidelijk. Kooij heeft bijgetekend tot en met 2025.

Lees meer:
0 reacties