VIDEO | Van Gerwen gooit 9-darter: "Niemand kan me dan verslaan"

Michael van Gerwen is precies op het goede moment in vorm. De Nederlandse darter won zondagavond het laatste toernooi voor het WK. Van Gerwen pakte zijn zevende titel op de Players Championship Finales en was na afloop geëmotioneerd.

"Mijn dochter heeft al mijn wedstrijden gezien", zei hij na de winst op Rob Cross (11-6) op het podium. "Ze vroeg: 'Kom je weer naar huis met een grote prijs?' Ik zei dat de beker voor haar zou zijn als ik 'm zou veroveren. Dat is waarom ik het toernooi zo graag wilde winnen."

Van Gerwen, die eerder al afrekende met onder anderen Dimitri Van den Bergh, Danny Noppert en Luke Humphries, gooide een negendarter in de finale en imponeerde ook met hoge finishes. "Als je in een finale als deze wat speciaals kunt laten zien, dan geeft me dat veel energie. Rob speelde een fenomenale wedstrijd, maar ik deed wat ik het beste kan."

De Nederlander begint naar eigen zeggen over twee weken als favoriet aan het WK. "Als mensen me op het WK willen verslaan, zullen ze goed moeten spelen. Maar als ik mijn niveau haal, kan niemand mij verslaan. En dat weten ze allemaal", meent Van Gerwen. "Of het nou tegen Gerwyn Price, Peter Wright of wie dan ook is: ik wil laten zien waar ik toe in staat ben. Ik heb dit jaar veel toernooien gewonnen, maar nu moet ik het op het WK laten zien."

Lees meer:
0 reacties