Vijfvoudig AO-finalist Andy Murray wint slijtageslag: "Heel trots"

Andy Murray
Andy Murray Foto: © Pro Shots

Op de tweede dag van de Australian Open heeft Andy Murray zijn kunsten nog maar eens weten te tonen. De Brit versloeg de als veertiende geplaatste Matteo Berrettini na een partij van bijna vijf uur.

Murray, verliezend finalist in 2010, 2011, 2013, 2015 en 2016, begon goed aan het duel en won de eerste twee sets met tweemaal 6-3. Vervolgens kwam Berrettini, vorig jaar nog halve finalist in Australie terug in de wedstrijd door de derde set met 6-4 te winnen. Ook de vierde set was een prooi voor de Italiaan (7-6), waardoor een beslissende vijfde set moest worden gespeeld.

Daarin miste Berrettini bij een 5-4 voorsprong een matchpoint en dat kwam de Italiaan duur te staan. Even later stond het namelijk 6-6 en dus moest er een supertiebreak worden gespeeld. Murray, tegenwoordig de nummer 66 van de wereld, won de supertiebreak met 10-6 en sloeg zich zo naar de tweede ronde, waarin de winnaar van het duel tussen Thanasi Kokkinakis en Fabio Fognini wacht.

"Ik ben ongelooflijk blij en heel trots”, zei de uitgeputte Murray na het monsterduel. „Ik wil mijn team bedanken dat ze me hebben voorbereid op duels als deze met Berrettini. Het voelde alsof we heel goed speelden. Al weet ik niet of het er ook zo uitzag.”

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties