Vincent van der Voort kritisch op PDC: "Dat slaat nergens op"

Vincent van der Voort
Vincent van der Voort Foto: © Pro Shots

Vincent van der Voort staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt als het aankomt op de PDC, de bond waar Van der Voort zelf voor speelt. De Nederlandse darter is bijvoorbeeld kritisch over de opzet van de Premier League.

Door de opzet komen twee spelers maar liefst drie keer per avond in actie. "In de eredivisie leef je ook toe naar Ajax - Feyenoord of Ajax - PSV", vertelt Van der Voort aan het Algemeen Dagblad. "Nu heb je het gevoel dat je alle wedstrijden al gezien hebt. Je merkt het ook aan spelers zelf. Het is rondom de Premier League hartstikke druk, dus spelers kiezen hun momenten."

"Michael Smith (de huidige wereldkampioen, red.) is onzichtbaar, Price leek er de eerste weken helemaal geen zin in te hebben en van Michael (van Gerwen, red.) hoor ik ook dat deze Premier League-avonden zwaarder zijn, omdat je soms drie partijen op een avond speelt", gaat Van der Voort verder. "Chris Dobey speelde vorige week donderdag de Premier League in Newcastle en vanwege zijn ranking op vrijdag al de EuroTour in Leverkusen. Dat slaat nergens op."

De motieven waarop de spelers voor de Premier League worden uitgenodigd vindt Van der Voort twijfelachtig. "De PDC kiest voor entertainment en dat valt nu ook behoorlijk tegen. Van Gerwen is altijd leuk, Price levert ook altijd en Aspinall geeft ook wat kleur, maar bij Wright is het feest er na zijn dansje ook wel vanaf op dit moment. Ik heb dan liever dat ze gewoon naar prestaties kijken", aldus de Nederlandse darter.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties