VIDEO | Flinke valpartij bij Tour de France voor vrouwen: "Duikvlucht"

De tweede etappe van de Tour de France Femmes 2022 was maandagmiddag een prooi voor Marianne Vos. De renster van Jumbo-Visma was in de sprint de snelste uit een kopgroep. Wat vooral opviel waren de vele valpartijen die het peloton teisterden.

In de laatste vijftig kilometer van de tweede etappe waren er tal van valpartijen. Grootste slachtoffer van de crashes was Marta Cavalli. Zij was één van de favorieten voor de eindzege, maar moest na een harde valpartij de strijd staken.

Na een tussensprint kon er een kopgroep met Marianne Vos, Elisa Balsamo, Silvia Persico, Katarzyna Niewiadoma, Elisa Longo Borghini en Maike van der Duin wegrijden. De kopgroep werd niet meer achterhaald en Marianne Vos had weinig moeite om de sprint van haar medevluchters te winnen.

"Ik wist dat we vandaag scherp en gefocust moesten zijn”, vertelde Vos in Het Nieuwsblad. “Aan die tussensprint ging het daarna over smalle wegen en de wind zou zijn rol spelen. Elisa trok door na de tussensprint, maar ik had niet verwacht dat we voorop konden blijven. Zelfs in de laatste kilometer twijfelde ik nog omdat ik wist dat ik snelle meiden om me heen had en we allemaal die zware finale in de benen voelden.”

Lees meer:
0 reacties