Waterreus geniet van foto wielertoppers: "Fascinerend is het"

Filippo Ganna, Mathieu van der Poel en Wout van Aert
Filippo Ganna, Mathieu van der Poel en Wout van Aert Foto: © Screenshot

Mathieu van der Poel won afgelopen weekend Milaan-San Remo. Na een fenomenale solo kwam de Nederlander juichend over de streep, gevolgd door Filippo Ganna en Wout van Aert. Na afloop dook er een prachtige foto van het drietal op.

Ronald Waterreus, columnist in De Limburger, genoot van de foto. "Esthetisch en kwaliteit-technisch is het nauwelijks een pareltje te noemen. Verre van zelfs. Ik sluit niet uit dat de fotograaf het kiekje blind geschoten heeft. Maar juist in de imperfectie ervan schuilt zo'n schoonheid. De foto geeft ons een bijna surrealistisch inkijkje achter de coulissen", schrijft hij.

"Van Aert plukt wat aan zijn mond, Ganna laat zijn hoofd quasi-ongeïnteresseerd rusten op zijn hand, terwijl Van der Poel ogenschijnlijk stuurs naar zijn wielerbroek tuurt", vervolgt hij. "Fascinerend is het, de wonderlijke eenvoud die belichaamd wordt door drie fenomenale atleten die zojuist voor fameuze televisie hebben gezorgd. Kwajongens lijken het, die net van hun moeder gehoord hebben dat ze vanavond niet naar de dorpssoos mogen omdat ze hun huiswerk niet goed gemaakt hebben."

"En dan vergeet ik voor het gemak Tadej Pogacar even, de nummer vier, tenminste zo'n geweldenaar. In mijn fantasie ligt hij achter het bankje verveeld een appel te eten. Of een banaan. Als Frans Bauer zegt dat hij zo gewoon is gebleven, kent hij Van der Poel, Van Aert, Ganna en Pogacar nog niet. Feilloos bewijzen zij dat haast buitenaards presteren je geen minder leuk en aanraakbaar mens hoeft te maken. Integendeel. Hun gezamenlijke foto vormt er het bewijs van", sluit Waterreus af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties