"We weten allemaal dat Verstappen meer races heeft gewonnen dan 41"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen is veruit de beste coureur op de grid dit seizoen. De tweevoudig wereldkampioen won zes van de acht races en gaat ruim aan de leiding in de tussenstand.

In Canada boekte Verstappen zijn 41ste overwinning in zijn carrière. Daarmee evenaarde hij racelegende Ayrton Senna. Voormalig coureur Jan Lammers vindt dat Verstappen echter meer overwinningen heeft. "We weten allemaal dat Verstappen meer races heeft gewonnen dan 41. Want als jij met een Toro Rosso gewoon zevende weet te worden, dan heb jij binnen je eigen potentieel gewonnen. Dan heb je een fantastische race gereden. Albon heeft gewoon gewonnen afgelopen race. Dat zijn overwinningen en dat weten die sportmensen", vertelde Lammers in de NOS Formule 1-Podcast.

"Zonder een top auto kun jij de race niet winnen. Vandaar dat Lewis Hamilton zoveel races heeft gewonnen met een superieure auto, vandaar dat Verstappen zoveel races heeft gewonnen met een superieure auto. Verstappen heeft races met een Red Bull gewonnen die minder waren dan misschien de zesde, zevende of achtste plaats met een Toro Rosso", sluit Lammers af.

Lees meer:
0 reacties