VIDEO | Wielrenner (26) overleden na val in Ronde van Zwitserland

Triest nieuws. Wielrenner Gino Mäder heeft zijn zware val niet overleefd, meldt zijn eigen ploeg Team Bahrain Victorious. Afgelopen donderdag viel hij hard tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Zijn ploeg Bahrain Victorious bevestigde vrijdag dat hij is overleden.

Mäder stortte donderdag tijdens de koninginnenrit in een ravijn tijdens een afdaling. De 26-jarige renner moest ter plekke gereanimeerd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij vrijdag aan zijn verwondingen.

"Gino was een uitzonderlijke atleet en een zeer gewaardeerd lid van onze ploeg en de wielerwereld", meldt Bahrain Victorious. "Zijn talent, toewijding en passie voor de sport vormden een inspiratie voor ons allen. Bahrain Victorious zal bij iedere race aan Gino denken. We zijn vastberaden om de spirit en passie die Gino altijd toonde, voort te zetten. Gino zal voor altijd een belangrijke rol spelen in onze ploeg."

Mäder ging samen met Magnus Sheffield rechtdoor in een bocht. Sheffield krabbelde overeind en kon op eigen kracht naar boven klimmen. De Amerikaan, die met een helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht, hield kneuzingen en een hersenschudding over aan zijn val. Mäder lag dieper in de afgrond, waar de hulpdiensten binnen twee minuten ter plaatse waren.

Lees meer:
0 reacties