Wolff erkent probleem: "De auto was vorig jaar verschrikkelijk"

Toto Wolff
Toto Wolff Foto: © Pro Shots

Mercedes heeft dankzij de updates voor de W14, oorspronkelijk bedoeld voor Imola maar geïntroduceerd in Monaco, een stap gemaakt van 'slecht' naar 'niet goed' ten opzichte van vorig jaar, zo verklaart teambaas Toto Wolff op basis van de feedback van zijn coureurs.

"Het is lastig omdat we in de mix zaten met Aston Martin en Ferrari", zegt Wolff over de updates. "Op een positieve noot: dat is misschien wel bemoedigend omdat we hier nooit echt goed zijn geweest."

"We zaten drie tienden van de pole vandaan, dat was vorig jaar zes tienden", herinnert Wolff zich. "De auto was vorig jaar verschrikkelijk, deze keer zeiden de coureurs dat deze niet goed is. Dat is dus al een stap in de goede richting. Maar we moeten echt voorzichtig zijn. We moeten naar Barcelona gaan en meer data verzamelen. Het is een nieuwe basis. Ik verwacht ook daar niet dat we Aston Martin of Ferrari achter ons zullen laten."

Wolff voegt toe dat Mercedes in Spanje moet proberen te begrijpen hoe ze de auto met deze updates moeten afstellen en dat de sterke werkethiek het team vooruit zal helpen. "Het gaat er meer om dat we begrijpen wat de auto nu doet en hoe we deze moeten afstellen. We zijn erg goed in hard werken zodra we een ontwikkelingsrichting hebben vastgesteld, zelfs met het oude pakket dat niet geweldig was. Deze was verschrikkelijk aan het begin van het seizoen. We wisten een race in Interlagos op dominante wijze te winnen, we komen er wel", aldus de teambaas van Mercedes in gesprek met Motorsport.com.

Lees meer:
0 reacties