Wolff over einde Mercedes-dominantie: "Dat was onwijs frustrerend"

De dominantie van Mercedes binnen de Formule 1 is na twee jaar kampioenschappen van Red Bull voorbij. Teambaas Toto Wolff wist dat de heerschappij van zijn team ooit over zou gaan. De Duitse renstal won van 2014 tot en met 2021 elk jaar de constructeurstitel en van 2014 tot en met 2020 ook nog het kampioenschap bij de coureurs.

In 2021 werd Max Verstappen wereldkampioen, door in de laatste ronde in Abu Dhabi Lewis Hamilton in te halen. "Voor mij was het een interessante reis", zegt Wolff bij de officiële kanalen van Mercedes. "Als je 8 jaar op rij kampioen wordt, dan weet je dat vroeg of laat de dag komt dat het lastig wordt."

Wolff vervolgt: "Het was dit jaar onwijs frustrerend om te achterhalen wat precies het probleem was. Helemaal omdat een paar andere teams wel een goede auto hadden. Het kostte ons maanden om het fundamentele probleem te achterhalen. In principe verloren we daar ons hele seizoen mee."

"Het meeste leer je toch in de meest lastige omstandigheden. Het was anders geweest als we door waren gegaan met winnen. Vanuit persoonlijk oogpunt, als teambaas, is deze ontwikkeling ontzettend belangrijk. Hoe lastig het soms ook was", zo besluit Wolff.

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties