Wolff vergelijkt Mercedes met Man United: "Je verliest ambitie"

Toto Wolff
Toto Wolff Foto: © Pro Shots

Jarenlang was Mercedes gewend om het Formule 1-veld aan te voeren, maar dit seizoen is alles plots anders. De Zilverpijlen hebben nog geen race winnend weten af te sluiten en moeten genoeg nemen met een plaats achter Red Bull en Ferrari. Toto Wolff geeft aan dat dit een normaal proces is en trekt de vergelijking met Manchester United.

In de Financial Times wordt Wolff gevraagd hoe moeilijk het is om dominante positie te moeten afstaan. "Ik krijg vaak de vraag: 'Hoe moeilijk is dat?'", zegt Wolff. "Ik heb zoveel periodes gekend, met zoveel verschillende afleveringen van mijn leven die ik zou omschrijven als moeilijk, dat dit totaal niet op dezelfde schaal valt in te delen. Natuurlijk is het pijnlijk, maar we hadden de sport vermoord als we zo dominant zouden blijven en dan zou niemand meer kijken."

"Ik heb bestudeerd hoe het kan dat geweldige teams het niet lukt om fantastische runs vol te houden", zegt hij terwijl hij de formatie van toenmalig coach Sir Alex Ferguson benoemd. "Geen enkel sportteam in welke sport dan ook heeft ooit acht opeenvolgende wereldtitels gewonnen. Daar zijn een hoop redenen voor, die uiteindelijk allemaal neerkomen op het feit dat je met mensen te maken hebt. Mensen worden zelfingenomen en je verliest ambitie en energie na al het succes."

Lees meer:
0 reacties