Woods haalt uit: "Deze spelers kiezen voor gegarandeerd geld"

Tiger Woods is niet te spreken over de golfers die zijn overgestapt naar de omstreden LIV Golf Invitational Series, de door Saoedi-Arabië gefinancierde tour. De vijftienvoudig majorkampioen vindt dat de lucratieve tour ten koste gaat van de sport.

"Ik snap hun keuze gewoon niet", reageert Woods. "Deze spelers kiezen voor gegarandeerd geld. Wat is dan nog de prikkel om te trainen en te spelen?" De topgolfer doelt op onder anderen Dustin Johnson, Bryson DeChambeau en Patrick Reed, met wie hij eerder nog veel omging.

"Zij hebben allemaal hun rug toegekeerd naar de organisatie die hen in staat heeft gesteld deze positie te bereiken. De carrièremogelijkheden, het salaris en de prijzen hebben we allemaal te danken aan de PGA, die een onderdeel is van de golfgeschiedenis", aldus Woods.

"Bovendien krijgen sommige van deze spelers wellicht nu nooit meer de kans om in grote kampioenschappen te spelen", doelt de Amerikaan op de officiële wereldranglijst. Bij de nieuwe Saoedische tour zijn nog geen punten te verdienen, omdat het nog niet is erkend.

Lees meer:
0 reacties