Wout van Aert stapt uit Tour de France: "Mijn plek is nu thuis"

Wout van Aert
Wout van Aert Foto: © Pro Shots

Wout van Aert is vroegtijdig uit de Tour de France gestapt. De vrouw van de Belgische renner staat op het punt van bevallen.

Dat Van Aert Parijs niet gaat halen komt niet als een verassing. Voor de start van de Tour gaf hij al aan dat dit een mogelijk scenario was om rekening mee te houden. Donderdagochtend maakte de 28-jarige Belg via Team Humbo-Visma bekend dat hij vanaf vandaag niet meer op de fiets stapt deze Tour.

"Zoals iedereen weet is Sarah zwanger en begint het een beetje te dringen thuis,” begint hij. "In overeenkomst met de ploeg hebben we beslist dat mijn plek nu thuis is. We hebben met de dokter gesproken en die vertelt dat de geboorte eraan zit te komen, dus daarom hebben we die beslissing gemaakt."

Het was geen lastige beslissing, vertelt hij. "Aan de ene kant is het een raar gevoel, maar het is geen dilemma. Ik heb altijd voor mezelf voor ogen gehad dat ik naar huis zou gaan als mijn vrouw aangaf dat ze mij nodig had, en die tijd is gekomen. Ik heb het gisteren verteld aan de jongens en zij staan honderd procent achter mijn keuze."

Lees meer:
0 reacties