Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Zware valpartij tijdens Luik-Bastenaken-Luik: "Hoop dat hij oké is"

De wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik werd gisteren opgeschrikt door een massale valpartij. Met nog zestig kilometer te gaan, ging het in de voorste gelederen van het peloton mis. Ook favoriet Julian Alaphilippe was slachtoffer van de crash. De wereldkampioen viel tegen een boom, in een greppel naast de weg. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl werd in een ambulance afgevoerd.

De eveneens gevallen Romain Bardet was er snel bij om Alaphilippe hulp te bieden. Bardet bleef zelf ongeschonden na zijn valpartij maar was hevig geschrokken van de aanblik van Alaphilippe: "Hij kon niet bewegen en ademhalen", aldus de aangeslagen Bardet. "Hij was bij bewustzijn, maak kon niet echt praten, ik hoop dat hij oké is."

Ook Mollema en Kelderman lagen bij de valpartij. "Het was best een zware valpartij", vond ook Mollema in Het AD, die gehavend over de finish kwam. "Vooral mijn onderrug heeft een flinke klap gehad. In het begin dacht ik dat de koers klaar zou zijn en misschien de Giro ook wel. Maar uiteindelijk ben ik verder gereden en ging het eigenlijk wel." Mollema was met zijn 29ste plek de beste Nederlander.

Ook voor Kelderman is de Giro, die over twee weken start, niet in gevaar. "Wilco heeft geen breuken opgelopen. Er is wel sprake van een aantal kneuzingen, terwijl de teamarts een paar hechtingen heeft aangebracht", meldde zijn ploeg Bora-hansgrohe.

Lees meer:
0 reacties